Een derde van de ritjes onder 7,5 kilometer doen we op de fiets. Maar we leggen óók een derde van die relatief korte afstanden af met de auto. Het gevolg: veel oponthoud en overvolle parkeerplaatsen en wegen. De oplossing? Pak eens wat vaker de fiets!

In en rondom steden is het meestal sneller én goedkoper om de fiets te pakken voor korte afstanden. Fietsroutes zijn over het algemeen korter – met de auto rijd je vaak een behoorlijk eind om. Bovendien kun je je fiets gratis stallen, terwijl je voor je auto vaak enkele euro’s per uur aan parkeergeld kwijt bent. Autorijden is op korte afstanden dus vooral zonde van je tijd en van je geld.

Bron: De beweegvriendelijke stad, Urhahn, Stedenbouw&Strategie

Dus: ga eens op de fiets naar je werk of naar de supermarkt. Hoe meer we fietsen, hoe minder auto’s er op de weg rijden. Dat leidt tot minder files en oponthoud. Zo ben jij sneller op je plaats van bestemming en is er meer ruimte in de steden. Win-win dus!

Snelle fietsroutes

Ben je benieuwd waar je in Cleantech Regio al vlot en veilig op je plaats van bestemming kunt komen? Er zijn al diverse fietsroutes snelle fietsroutes gerealiseerd en in voorbereiding. Hier [link naar vlotveiligfietsen/fietsroutes] vind je een overzicht.