De Cleantech Regio heeft eerder dit jaar schetsontwerpen van twee varianten voor de vlotte en veilige fietsroutes F50 tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe gepresenteerd. Hierop zijn reacties verzameld en zijn waardenkaarten opgesteld.

De projectgroep werkt komende periode de schetsontwerpen van de twee fietsroutes uit naar voorlopig ontwerpen. Voor de zomer van 2021 volgt de keuze welke uitgewerkt wordt tot een definitief ontwerp.

Veel reacties

Tijdens inloopbijeenkomsten en via de ‘Denkmee-kaart’ zijn reacties op de schetsontwerpen verzameld. Er zijn omgevingsgesprekken gevoerd en er is technische informatie over de tracés en de omgeving verzameld.

Al deze informatie is verwerkt in een verslag van inspraak en een aantal waardenkaarten. Op de waardenkaarten staan alle kwaliteiten uit het gebied. Wat speelt er waar langs de route? Welke zorgen, kansen en bedreigingen worden ervaren? Waar hechten mensen waarde aan op welke locaties?

Samen met de omgeving

De waardenkaarten zijn net als de schetsontwerpen in de ‘Denkmee-omgeving’ geplaatst en hier kunnen alle betrokkenen en geïnteresseerden tot 25 januari 2021 op reageren. Alle reacties worden verwerkt en toegevoegd aan de waardenkaarten. Daarmee zijn de kaarten definitief en vormen een belangrijke basis voor de voorlopige ontwerpen van de routes.

De Baronnenroute en de Veluweflankroute

De schetsontwerpen uit de vorige fase vormen het uitgangspunt voor beide routes. De Baronnenroute en de Veluweflankroute liggen op hoofdlijnen vast. Naar de route door Epe en de aansluiting op de route van Epe naar Zwolle wordt aanvullend onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt gelijktijdig uitgevoerd. Op die manier kan in 2021, één samenhangend tracé gekozen worden.

Planning

De wethouders van de betrokken gemeenten en de gedeputeerde van de provincie Gelderland vormen samen de stuurgroep van dit project. Zij nemen dit besluit en maken dan een keuze: ‘Hoe gaan we de fietsroute tussen Epe en Apeldoorn verbeteren en via welk tracé?’ ‘We verwachten dat dit besluit voor de zomer van 2021 kan worden genomen’, aldus de nieuwe projectleider van de Vlot- en Veilig fietsroute, Jeroen Smink. 

Cleantech Regio

De gemeenten Epe en Apeldoorn werken samen met de provincie Gelderland en andere gemeenten in de Cleantech Regio aan het verbeteren van het fietsnetwerk in deze regio. Dit geldt ook voor de fietsverbinding tussen Apeldoorn en Epe, met daartussen de dorpen Wenum-Wiesel, Vaassen en Emst. Deze route is één van de drukste routes van de provincie Gelderland. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..