De gemeenten Apeldoorn en Epe en de Cleantech Regio presenteren op drie informatieavonden het voorlopige plan voor de aanleg van een vlotte en veilige fietsroute. Een verbrede fietsroute tussen de gemeenten is noodzakelijk om het toenemend fietsverkeer veiliger te maken. Bovendien wordt met de fietsroute het gebruik van de fiets gestimuleerd, zodat meer mensen de auto laten staan.

Van de drie bijeenkomsten is die in Wenum Wiesel inmiddels geweest. Op woensdag 3 november (Epe) en woensdag 4 november (Vaassen) zijn de volgende bijeenkomsten. Als deze bijeenkomsten niet mogelijk zijn in verband met nieuwe coronaregels, dan zijn de bijeenkomsten online.

De bijeenkomsten in Epe en Vaassen komen in de plaats van eerder geplande bijeenkomsten. Deze moesten worden geannuleerd in verband met een coronabesmetting. 

Diverse varianten

Er zijn nog diverse varianten voor de route. Op Apeldoorns grondgebied is dat de Baronnenroute en de Veluweflankroute. De Baronnenroute volgt het oude spoortracé van Apeldoorn naar Epe. De Veluweflankroute begint bij de Anklaarseweg, loopt via de Stadhoudersmolenweg in Apeldoorn en sluit aan op het oude spoortracé vlak voor de Poelweg (gemeente Epe). Tussen de N309 en de Kweekweg in Epe zijn drie varianten mogelijk. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de route langs het kanaal geen optie is.

Voorlopig ontwerp (VO)

Het afgelopen jaar zijn door middel van (online-)informatieavonden, klankbordgroepen en een app ruim 400 reacties opgehaald naar aanleiding van de plannen. Waar nodig en mogelijk zijn die nu verwerkt in een voorlopig ontwerp (VO).

Als de gemeenten besluiten tot aanleg van de fietsroute, begint de fase van het definitief ontwerp (DO). De tekeningen worden dan gedetailleerder. Ook in die fase is er opnieuw mogelijkheid voor bewoners om hun inspraakreacties te geven.

De informatieavonden zijn:

Maandag 25 oktober in de Basisschool Prinses Beatrix,  Papegaaiweg 95 in Wenum Wiesel.

Dinsdag 3 november, gemeentehuis Epe, Markt 1, Epe. 

Woensdag 4 november, Grote kerk, Marktplein 7, Vaassen.

Om de bezoekers te spreiden, werken we in twee groepen: van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. Er is geen centrale presentatie. Die staat zo spoedig mogelijk op de pagina over deze route. Om het risico van verspreiding van het coronavirus te verkleinen, vindt er op de avond een coronacheck plaats.

Aanmelden

In verband met corona is aanmelding nodig. Dat kan door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de locatie (Epe of Vaassen), tijdstip (19.00 uur of 20.00 uur) en het aantal personen.

Online inzien van de plannen

Alle documenen (inspraak notities, ontwerptekeningen, impressies van de nieuwe situatie)  staan op de pagina over deze route. Een reactie op het voorlopig ontwerp kan tot en met zondag 7 oktober worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..