Zit uw vraag er niet tussen?
Neem contact op met Cleantech Regio via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Waarom spreken we in de Cleantech Regio over Vlot en veilige fietsroutes? 
Al een aantal jaren worden in verschillende provincies in Nederland gewerkt aan de aanleg van snelle fietsroutes. Nu is bekend dat veel mensen denken dat een snelle fietsroute een 'snelweg'fietsroute is, dat alleen bedoeld is voor electrische fietsers en speed pedelecs. Dat is niet het geval. Het verbeteren van deze fietsroutes is juist nodig, omdat meer mensen gaan fietsen en zij tot hogere leeftijd blijven fietsen. Ook gebruiken we meer verschillende soorten fietsen en de snelheid van verschillende type fietsen neemt toe. Veel fietswegen zijn daarom niet meer geschikt en minder veilig voor fietsers en andere weggebruikers van nu en in de toekomst. Omdat deze naam dus een verkeerde indruk wekt, gebruiken we de duiding 'Vlotte en veilige fietsroutes' 

Waarom hebben de Vlot en veilige fietsroutes een F-nummer?De Nederlandse Bewegwijzeringsdienst (NBd) bedenkt voor iedere snelle fietsroute een nummer. Vóór het nummer staat een F, zodat je gelijk weet dat het om een fietsroute gaat. Ook voor de 'Vlot en veilige fietsroutes' gebruiken we de F-nummer. Deze fietsroutes hebben (straks) veel kenmerken van een snelle fietsroute. Zo zijn deze fietsroutes goed in de Cleantech Regio te vinden. 

F 44 Apeldoorn-Deventer
F 348 Deventer - Zutphen
F50 Apeldoorn - Epe

Het lijstje is nog niet compleet. Zodra er weer een nummer bekend is vullen we het lijstje aan.

Heb ik altijd voorrang op kruisingen?
Dat is wel het streven! We leggen de routes zo veel mogelijk in de voorrang aan. Toch kan dat niet altijd, bijvoorbeeld bij een hele drukke kruising. Als een zijweg met haaientanden of een uitritconstructie aansluit op de Vlot en veilige fietsroute, heeft u wel voorrang. De gangbare voorrangsregels gelden, maar let altijd goed op en neem niet zomaar voorrang!